Johann Straus Turtası (Avusturya Mutfağından)

Johann Straus Turtası (Avusturya Mutfağından)
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Dünya Mutfağı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı

8 çorba kaşığı toz şeker

150 gram badem ezmesi

2 adet yumurtanın sarısı

2 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu

Bir buçuk kahve fincanı un

Bir buçuk kahve fincanı

eritilmiş tereyağı



Üzerine: 200 gram çırpılmış krema



200 gram çikolata

YAPILIŞI

Yumurta aklarını ve 8 çorba kaşığı toz şekeri kar gibi bir görünüm elde edinceye dek çırpın. Başka bir kapta ise badem ezmesi ve yumurta sarılarını yumuşak bir karışım elde edene dek karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Likörlü karışıma un ve eritilmiş tereyağı ekleyip, karıştırmaya 5 dakika daha devam edin. Şekerli yumurta akını ekledikten sonra karıştırma işlemine tahta bir kaşıkla devam edin (çok fazla karıştırmayın). Hazırladığınız bu karışımı yuvarlak bir kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini keke bir bıçak batırıp, anlayabilirsiniz. Bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir). Kek piştikten sonra üzerine dökeceğiniz karışımı hazırlayın. Krema ve ufak parçalara ayrılmış çikolatayı benmari usulü eritin. Karışım hafifçe ılınıp, rengi değişene dek çırpın. Ilınmış kekin üzerine dökün. Çikolata iyice soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.

PÜF NOKTASI

Benmari, buhar yöntemiyle eritme yöntemidir. Eritilecek malzeme cam veya porselen bir kaba konur. Bu kap ise içi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine oturtulur. Üstteki kap içinde bulunan malzeme sürekli karıştırılarak eritilir.
BİZE ULAŞIN