Sofra Tarifi
MALZEMELER
4 adet kabak
4 adet yumurta
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Yarım çay bardağı rendelenmiş
hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp, kabuklarıyla birlikte rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Yumurtaları tuz ve karabiberle birlikte çırpıp, kabağa ekleyin. Üzerine, maydanoz, dereotu, ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, un, kaşar peyniri, hindistan cevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.