Kabak Sufle

Kabak Sufle
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet kabak

4 adet yumurta

Yarım demet kıyılmış maydanoz

Yarım demet kıyılmış dereotu

4 dal taze soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı un

1 çay bardağı rendelenmiş

kaşar peyniri

Yarım çay bardağı rendelenmiş

hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Kabakları yıkayıp, kabuklarıyla birlikte rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Yumurtaları tuz ve karabiberle birlikte çırpıp, kabağa ekleyin. Üzerine, maydanoz, dereotu, ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, un, kaşar peyniri, hindistan cevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
BİZE ULAŞIN