Sofra
Mevsim yeşillikleriyle ortaya karışık...

8 Porsiyon

MALZEMELER

    4 adet kabak
    2 su bardağı un
    2 adet yumurta
    200 gram tereyağı
    Yarım paket kabartma tozu
    1 kahve fincanı buzlu su
    200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    1 su bardağı krema
    3-4 dal dereotu
    1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
Unu yoğurma kabına alın. Ortası- nı havuz gibi açıp, 1 adet yumurta sarısı, küçük parçalara bölünmüş tereyağı, tuz ve kabartma tozu ekleyin. Azar azar buzlu su ilave edip yoğurun. Daha sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Orta boy yuvarlak bir tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru incecik yayın. Ayrı bir yerde kaşar peynirinin ve kremanın yarısını karıştırıp, hamurun üzerine yayın. Daha sonra kabuklarıyla birlikte halka dilimlenmiş kabakları dizip, kıyılmış dereotu serpin. 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı ve kalan kremayı karıştı- rın. Bu karışımı kabakların üzerine gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hamur pişip, kabaklar kızarana dek pişirin. Fırından alıp, kalan kaşar peynirini serpin. Peynir eriyene dek yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.