MALZEMELER
500 gram bal kabağı
1 çay fincanı ılık su
1 su bardağı esmer şeker
1'er çay bardağı krema ve kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Hamur için:
125 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
2 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
Hamur malzemesinin tümünü geniş bir kapta karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Bal kabağını dilimleyin. Ilık su ve esmer şekerle birlikte iyice pişirip blenderden geçirin. Bal kabağı soğuyunca krema, ceviz, hindistan cevizi ve toz zencefili karıştırın. Hamuru tart kalıbına incecik yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamur soğuyunca, üzerine hazırladığınız kabaklı karışımı yayın. Dilimleyip servis yapın.