Kajulu Tatlıcıklar

Kajulu Tatlıcıklar
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

10 adet milföy hamuru

2 adet yumurtanın sarısı

1 çay bardağı çiğ kaju fıstığı

1'er adet portakal, elma, armut ve mango

3 adet mandalina

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzerine:

1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker

1 çay bardağı bal

Antep fıstığı (kabukları ayıklanmış)

YAPILIŞI

Milföy hamurlarından su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. Kalan hamur parçalarını elinizle kıvırıp, kestiğiniz yuvarlakların kenarlarını çevirin. Çırpılmış yumurta sarısını bir fırça yardımıyla hamurların içine ve kenarlarına sürün. Üzerine dövülmüş kaju fıstığı serpin. Kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş meyveleri hamurların içine yerleştirin. Yağlanmış tepsiye, hazırladığınız tatlıları dizin. Üzerlerine pudra şekeri veya toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine bal döküp, kabukları soyularak toz haline getirilmiş antep fıstığı serperek servis yapın.
BİZE ULAŞIN