Karamelli Elmalı Tartı

Karamelli Elmalı Tartı
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet golden elma

Karamel sos için:

30 çorba (silme) kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı su

1 adet limonun suyu

3 çorba kaşığı tereyağı

Kek malzemesi:

3 çorba kaşığı sıvı yağ

3 çorba kaşığı margarin

Bir buçuk su bardağından bir parmak az (175 gram) pudra şekeri

2 adet yumurta

1 kahve fincanı süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı un

Bir tutam tarçın

Vanilya sos malzemesi:

1 su bardağından iki parmak eksik süt

1 adet yumurta sarısı

3 çorba kaşığı toz şeker

Bir tutam vanilya

YAPILIŞI

Öncelikle karamel sos için şeker, su ve limon suyunu küçük bir tencerede karıştırın. Şeker pembeleşinceye dek kaynatın. Tereyağını ilave edin. Elmaların kabuklarını soyun. İnce dilimleyin. Hazırladığınız sosta 5-6 dakika kaynatın. Bu arada kek malzemesini hazırlayın. Margarin, sıvıyağ ve şekeri krema gibi olana dek çırpın. Çırpma işlemine devam ederek, teker teker yumurtaları ekleyin. Sütü ilave edin. Son olarak kabartma tozunu, unu ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın. Elma dilimlerini piştikten sonra süzün. Dikdörtgen şeklindeki altı çıkabilen bir kek kalıbının alt kısmına alüminyum folyo koyun. Elma dilimlerini kalıba dizin. Elma dilimlerini içinde pişirdiğiniz karamel sosu, elma dilimlerinin üzerine dökün. Kek hamurunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Bu arada vanilya sosunu hazırlayın. Bir kapta şeker ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Yavaş yavaş sütü ekleyin. Küçük boy bir tencereye aktarın. Orta hararetli ateşte hafifçe koyulaşıncaya dek pişirin. Tencereyi ateşin üstünden indirerek, vanilyayı ilave edin. Sosu süzgeçten geçirin. Soğumaya bırakın. Pişen tartı fırından çıkarın. Hafifçe ılınana dek bekletin. Kalıbından ters çevirerek çıkarın (kek kısmı alta gelecek şekilde). Dilimleyip, servis tabağına alın. Vanilya sosla servis yapın.
BİZE ULAŞIN