Karışık Otlu Kiş

Karışık Otlu Kiş
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

150 gram un

90 gram tereyağı

1 adet yumurta sarısı

5 çorba kaşığı süt

Bir tutam tuz



Üzeri için:

1 bağ karışık ot(ebegümeci, turpotu, pancarotu, eşek halvesi)

1 adet orta boy soğan

1-2 dal taze soğan

YAPILIŞI

TÜM hamur malzemesini bir kaba alıp iyice özleşene dek yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Otları ince kıyın ve hepsini birlikte kaynayan suya atıp 10 dakika haşlayın. Sudan alıp süzün.Soğanları ince kıyıp zeytinyağında sote edin. Otları katıp, 10 dakika daha birlikte sote edin ve ocaktan alın. Üzerine ufalanmış tulum ve lor peynirini ekleyin. Yumurta sarısı ve sütü ayrı bir kapta çırpıp, peynirli malzemeye katın.Orta boy bir tart kalıbını yağlayın. Buzdolabındaki hamuru çıkarıp kalıba uygun büyüklükle açın ve kenarlarını da kaplayacak şekilde içine yerleştirin. Kenarlardaki fazla hamuru kesin. Otlu harcı hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana dek tutun. Dilimleyip servis yapın.

BİZE ULAŞIN