Keçi Peynirli Kiş

Keçi Peynirli Kiş
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

200 gram un

100 gram margarin

Bir tutam tuz

1 adet yumurta

İç malzemesi için:

150 gram keçi peyniri

400 gram taze mantar

1 çorba kaşığı tereyağı

1 demet taze nane

1 adet yumurta

2-3 çorba kaşığı süt

krema

Tuz

karabiber

2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

2 çorba kaşığı antep fıstığı

YAPILIŞI

Unu, yumurtayı, oda sıcaklığındaki margarini ve tuzu bir kapta karıştırın. Malzemeler iyice özleşene dek yoğurun. Hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Yağladığınız tart kalıbına yayın. Çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serin. Kuru bakliyat serpin. 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Keçi peynirini rendeleyin. Mantarları dörde bölün. Tereyağında suyunu bırakıp çekene dek bir tutam tuz ilavesiyle pişirin. Keçi peyniri, mantar ve ince kıyılmış naneyi karıştırın. Önceden pişirdiğiniz kiş hamurunun üzerine yayın. Yumurta, süt, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp, mantarlı harcın üzerine dökün. Rendelenmiş parmesan peyniri ve antep fıstığı serpin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
BİZE ULAŞIN