Kirazlı Tartölet

Kirazlı Tartölet
  • 6 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Anneler Günü, Babalar Günü, Doğum Günü, Sevgililer Günü
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin

1 kahve fincanı pudra şekeri

1 adet yumurtanın sarısı

2 su bardağı + 1 çorba kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya



İçi için:

Bir buçuk çorba kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı vişne suyu

4 çorba kaşığı toz şeker

1 kg kiraz

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin. Hamurları her yerinden çatalla delin ve kabarmaması için üzerlerine nohut koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan iç malzeme için; buğday nişastası, vişne suyu ve toz şekeri kaynayana dek pişirip ocaktan alın. Sıcakken içine sapları çıkarılmış kirazı ekleyip karıştırın. Kirazlı harcı, pişen tart hamurlarının içine pay edin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN