Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    125 gram oda sıcaklığında margarin
    1 adet yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    1 kahve fincanı toz şeker
    2 su bardağı un

    Muhallebi için:
    3 su bardağı süt
    4 çorba kaşığı un
    Yedi buçuk çorba kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta sarısı
    1 kahve fincanı krema
    50 gram tereyağı

    Süslemek için: Ceviz, badem, kayısı, fındık, antep fıstığı
    Üzerine: 2 çorba kaşığı toz şeker
    2 çorba kaşığı nişasta
    3 çay bardağı soğuk su
ÖNCELİKLE hamur için margarin, yumurta, kabartma tozu, toz şeker ve unu derin bir kasede yoğurun. Hamuru tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde merdaneyle açın ve kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Muhallebisi için süt, un, toz şeker, vanilya ve yumurta sarısını bir tencereye alıp telle çırpın. Ocağa oturtup, topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve krema ile tereyağını ekleyin. Karıştırarak soğuttuktan sonra pişen tart hamurunun içine yayın ve kuruyemişlerle süsleyin. Üzeri için nişasta ve tozşekeri soğuk suda çırparak eritin. Kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Kuruyemişlerin üzerine kaşıkla eşit şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.