Kuruyemişli Tart

Kuruyemişli Tart
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında margarin

1 adet yumurta

Yarım paket kabartma tozu

1 kahve fincanı toz şeker

2 su bardağı un



Muhallebi için:

3 su bardağı süt

4 çorba kaşığı un

Yedi buçuk çorba kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 kahve fincanı krema

50 gram tereyağı



Süslemek için: Ceviz, badem, kayısı, fındık, antep fıstığı

Üzerine: 2 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı nişasta

3 çay bardağı soğuk su

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE hamur için margarin, yumurta, kabartma tozu, toz şeker ve unu derin bir kasede yoğurun. Hamuru tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde merdaneyle açın ve kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Muhallebisi için süt, un, toz şeker, vanilya ve yumurta sarısını bir tencereye alıp telle çırpın. Ocağa oturtup, topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve krema ile tereyağını ekleyin. Karıştırarak soğuttuktan sonra pişen tart hamurunun içine yayın ve kuruyemişlerle süsleyin. Üzeri için nişasta ve tozşekeri soğuk suda çırparak eritin. Kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Kuruyemişlerin üzerine kaşıkla eşit şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Tartınızın üzerini süslemek için evinizde bulunan her türlü kuruyemişi kullanabilirsiniz. Nişastalı sos, tartın üzerinin parlak olmasını sağlar.
BİZE ULAŞIN