Kuşburnu Marmelatlı Tartöletler

Kuşburnu Marmelatlı Tartöletler
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için: 125 gram tereyağı

2 su bardağı un

1 adet yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı pudra şekeri

1 çorba kaşığı soğuk su

Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı

80 gramlık iki paket bitter çikolata

1 çay bardağı krema

6-7 adet kestane şekeri

1 çay bardağı kuşburnu marmeladı

2-3 dal nane

YAPILIŞI

Hamuru hazırlamak için tereyağı ve unu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip hızlıca yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerini çatalla delerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan alıp servis tabağına yerleştirin. Tereyağını, çikolatayı ve kremayı bir kaba koyup benmari usulü eritin ve tartöletlerin üzerine sürün. Kestane şekerlerini ayrı bir kapta ezin. Tartöletlerin üzerine sırasıyla çikolata, kestane şekeri ve kuşburnu marmeladı sürün. Buzdolabında 1 saat bekletip nane yaprakları ile servis edin.
BİZE ULAŞIN