Lezzet çıkısı

Lezzet çıkısı
  • 25 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı
  • ANTALYA
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

2 adet yumurta

250 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket mısır nişastası

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un



İçi için:

İki buçuk su bardağı süt

1 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı un

1 paket vanilya

25 gram tereyağı

3/4 su bardağı dövülmüş antep fıstığı



Süslemek için:

Antepfıstığı

YAPILIŞI

Hamuru için yumurta ile tereyağını derin bir kaba alın ve çırpma teli ile çırpın. Pudra şekeri, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle hafif bastırarak kase şekli verin. Tereyağı ile yağlanmış muffin kalıplarının içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve ılınmaya bırakın. Çok kırılgan bir kurabiye hamuru olduğu için ılındıktan sonra yavaşça kalıptan çıkarın. Diğer taraftan içi için bir tencereye süt, yumurta, toz şeker, un ve vanilyayı koyup çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyip çırpın. Antep fıstığını ilave edip, karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan çanakların içine muhallebiyi paylaştırın ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN