Mantarlı Tart

Mantarlı Tart
  • 8 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur için: 125 gram margarin

1 kahve fincanı süt

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

14 çorba kaşığı un



İçine: 250 gram mantar

1-2 adet soğan

Yarım çorba kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

3 çorba kaşığı krema

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Tart hamurunu hazırlamak için, oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, 1 kahve fincanı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz ve unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yağlanmış tart kalıbının içine yayın. Mantarları ve soğanları ince dilimleyin. Tereyağında kavurun. Soğuduktan sonra çırpılmış yumurta ve 3 çorba kaşığı kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini en üste yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN