Mantarlı Tavuklu Kiş

Mantarlı Tavuklu Kiş
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi, Piknik, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı

4 adet ince kıyılmı

arpacık soğanı

250 gram küçük

doğranmış mantar

150 gram halanıp minik

doğranmış tavuk göğsü

2 adet hafif çırpılmış yumurta

8 çorba kaşığı krema

8 çorba kaşığı süt

3 adet yufka

YAPILIŞI

Tavada bir buçuk çorba kaşığı tereyağını eritip, soğanları pembeleştirin ve mantarları ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tavadan alıp, tavuk ve yumurtayı ekleyin. Baka bir kapta krema ve sütü karıtırıp mantar karıımına ekleyin. 3 adet yufkayı, aralarına sıvı yağ sürerek, yuvarlak bir kalıba yerleştirin.Üzerine kremalı malzemeyi dökün. 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
BİZE ULAŞIN