Merengli Portakallı Tart

Merengli Portakallı Tart
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı su

1+1/3 su bardağı un

Portakal kreması için:

1/3 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı mısır unu

3 adet yumurtanın sarısı

2 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu

Mereng için:

3 adet yumurtanın akı

3/4 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Hamur için oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, suyu ve unu bir kaba alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru dolaptan çıkarıp merdaneyle açın. 20-22 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba yerleştirip üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Portakal kreması için bütün malzemeyi çırpın. Pişen tart hamurunun üzerine yayın. Kalıbı tekrar fırına sürün. Krema katılaşana kadar pişirin. Mereng için yumurta akı ve toz şekeri cam bir kasede mikserin en hızlı ayarıyla 10 dakika çırpın. Krema kıvamını alınca krema torbasına doldurun. Fırından aldığınız tartın üzerine sıkın. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Tartı tekrar fırına koyup, merengin rengi dönene kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
BİZE ULAŞIN