Sofra

ELİF KORKMAZEL

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    125 gram oda sıcaklığında tereyağı
    1 kahve fincanı toz şeker
    Yarım kahve fincanı krema
    Yarım paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    Krema için: 3 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı toz şeker
    50 gram tereyağı
    1 kahve fincanı krema
    Yarım paket vanilya
    1 parça damla sakızı (fındık
    büyüklüğünde)
    Üzerine:
    2 paket muz jölesi
    5 dilim ananas,
    10 adet siyah üzüm
    1 adet kırmızı elma
Hamur için tereyağı, toz şeker, krema ve kabartma tozunu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, pütür kalmayacak şekilde yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve yarım saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın. 30 cm çapında yuvarlak bir tart kalıbının içine kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin ve ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Krema için süt, un ve toz şekeri bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı, krema, vanilya ve dövülmüş damla sakızı ilave edip, birkaç dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Soğuduktan sonra pişen tart hamurunun üzerine kremayı yayın. Jöleyi 5 su bardağı kaynar suyun içinde karıştırarak eritin. Ananas ve elmayı arzu ettiğiniz gibi dilimleyin. Tart üstü kadar bir kalıbı su ile ıslatın ve muzlu jöleden 1 su bardağı dökün. İçine meyveleri dilediğiniz biçimde dizin. Kalan jöleyi üzerine boşaltın
ve buzdolabında 2 saat dinlendirin. Tart kalıbı büyüklüğündeki bir tabak yardımıyla meyveli jöleyi ters çevirin
ve kremalı tartın üzerine yerleştirin. Dilimleyerek, servis yapın.