Meyveli Tartöletler

Meyveli Tartöletler
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur malzemesi:

1 paket margarin

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

2 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Yarım limonun suyu

Alabildiğince un



Meyveli tart üst malzemesi (muhallebisi için):

3 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Fındık büyüklüğünde damla sakızı

50 gram margarin

1 paket toz kremşanti



Meyveli tartı süslemek için:

2 adet kivi

2 adet küçük muz

10 adet çilek

1 paket kıvam verici

YAPILIŞI

Büyüklüğünde parçalar kopararak içleri boş kalacak şekilde tart kalıbında pişirin. Kremasını hazırlamak için süt, un, nişasta, vanilya, damla sakızı ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında margarini ilave edin ve karıştırarak soğutun. Soğuduğunda toz kremşantiyi ekleyin. Mikserde iyice karıştırın. Boş olarak pişirdiğiniz tartların içine soğuyan muhallebiden birer yemek kaşığı koyarak kivi, muz ve çilek ile süsleyin. Kıvam verici ile parlattıktan sonra servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kremşantiyi muhallebiye eklerken, muhallebinin yeteri kadar soğuk olmasına dikkat edin. Aksi takdirde kremşanti kesilir
BİZE ULAŞIN