MALZEMELER
Hamur malzemesi:
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Alabildiğince un
Meyveli tart üst malzemesi (muhallebisi için):
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Fındık büyüklüğünde damla sakızı
50 gram margarin
1 paket toz kremşanti
Meyveli tartı süslemek için:
2 adet kivi
2 adet küçük muz
10 adet çilek
1 paket kıvam verici
Büyüklüğünde parçalar kopararak içleri boş kalacak şekilde tart kalıbında pişirin. Kremasını hazırlamak için süt, un, nişasta, vanilya, damla sakızı ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında margarini ilave edin ve karıştırarak soğutun. Soğuduğunda toz kremşantiyi ekleyin. Mikserde iyice karıştırın. Boş olarak pişirdiğiniz tartların içine soğuyan muhallebiden birer yemek kaşığı koyarak kivi, muz ve çilek ile süsleyin. Kıvam verici ile parlattıktan sonra servis yapın.