Milföylü muhallebili turta (flan pâtissier)

Milföylü muhallebili turta (flan pâtissier)
    Üye Tarifi

    MALZEMELER

    1 paket büyük milfoy hamuru

    1 litre süt

    3 tane yumurta

    155 gr toz şeker

    125 gr nişasta

    1 paket vanilya

    YAPILIŞI

    Muhallebi için ilk önce bir tavada, tencerede yumurtaları çırpıyoruz, içine toz şeker koyup yine çırpıp, nişasta ve vanilyasında koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü dokup ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz kelepçeli kalıbı yağlıyoruz, içine büyük milfoyleri kaplıyoruz (büyük değilse küçükleri oklavayla birbirine yapıştırıp aynı şekilde yapıyoruz) milfoy hamurunu çatalla aralarına delikler yapıp üzerine muhallebiyi döküp düzeltip ısıtılmış fırına yüksek ayarda koyup milföyler ve üst yüzü kızara kadar pişirip , fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakıp soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz.

    PÜF NOKTASI

    Kaynak: http://100de100marifet.blogspot.com
    BİZE ULAŞIN