Pazılı Pastırmalı Tart

Pazılı Pastırmalı Tart
  • 20 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur için: 2 adet yumurta

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı eritilmiş margarin

1 paket (10 gram) silme karbonat

2 çorba kaşığı sirke, aldığı kadar un

İçi için:

350 gram pazı yaprağı

1 çorba kaşığı sıvı yağ

150 gram Erzincan tulum peyniri

2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Yumurtalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Tereyağı, yoğurt, zeytinyağı, margarin, 1 adet yumurta,1 yumurtanın akı, karbonat ve sirkeyi derin bir kaba koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle hafif inceltip, yağlanmış küçük tart kalıplarının içine kenarlarını da kaplayacak biçimde yayın. İçi için kıyılmış pazı yaprağını sıvı yağda soteleyin. Tulum peyniri ve cevizi katıp, birkaç kez çevirdikten sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra tart hamurlarına harcı paylaştırın ve orta kısma birer kiraz domates koyun. Hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN