MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
150 gram margarin
1 paket kabartma tozu
Yarım kg un
100 gram kavrulmamış
fındık
100 gram kuru üzüm
Limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Toz şeker, yumurta, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin. Fındık ve kuru üzümü ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Hamurlara rulo şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp hamurların üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp hamurları birer parmak kalınlığında keskin bir bıçakla dilimleyin. Dilimleri tekrar fırın tepsisine dizip fırında 5-6 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.