Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet pırasa
    5 adet milföy hamuru
    2 adet patates
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı rendelenmiş
    kaşar peyniri
    1 adet parmak sucuk, tuz
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Oklava ile tepsinizin büyüklüğünde açın ve içine yerleştirin. Patatesleri ince kıyıp 2 çorba kaşığı sıvı yağda sote edin. Kalan sıvı yağda da halka doğranmış pırasaları kavurun. Tereyağını bir tavada kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, patates, pırasa ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp halka doğranmış parmak sucuğu karışıma ekleyin. Daha sonra karışımı tepsideki milföy hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.