Portakallı Turta

Portakallı Turta
    Üye Tarifi

    MALZEMELER

    MALZEMELER:

    240 gram un (sinangil normal un)

    85 gram şeker

    85 gram oda sıcaklığında margarin (teremyağ kullandım)

    1 adet yumurta

    1 portakal kabuğu rendesi (ince tarafıyla)

    1 paket kabartma tozu

    Portakallı Krema Malzemesi:

    270 gram süt

    1 tam yumurta

    1 yumurta sarısı

    15 gram mısır nişastası

    35 gram un

    85 gram şeker

    2 çorba kaşığı tepeleme labne peyniri (pınar labne kullandım)

    1 çay kaşığı vanilya şekeri

    1 portakal kabuğu rendesi (ince tarafıyla)

    YAPILIŞI

    Yapılışı:
    1- Vanilya dışında tüm malzemeleri mikserle karıştıralım. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alalım. En son kokusunun gitmemesi için vanilyayı katalım. Ilındıktan sonra labne peynirini ekleyelim. İyice karışmalarını sağlayalım.
    2- Hamur malzemelerinin tümünü bir kapta yoğuralım. Üzerini streçle kaplayıp bir saat dinlendirelim. Daha sonra hamuru ikiye bölelim. Birisini unlanmış tezgahta üzerini de unlayarak merdane ile açalım. 20 cm çapındaki kalıba yerleştirelim. Kenarlarını ellerimizin yardımıyla bir cm yükseğe kaldıralım.
    3- Kremayı hamurun ortasına dökelim. Ortasını kümbet gibi yapalım. Kaşığın tersiyle düzleyelim kremayı. Kremanın kalıptan bir cm uzakta olmasına dikkat edelim.
    4- İkinci hamuru da ilk hamur gibi açalım. Kenarlarını kalıptan 1,5 cm daha geniş keselim. Yırtılmamasına özen göstererek kremalı karışımın üzerine kapatalım. Kenarlarını alttaki hamurla bileştirelim.
    5- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
    BİZE ULAŞIN