Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet bostan patlıcan
    2 adet kırmızı biber
    Bir buçuk kg kabak
    100 gram pastırma
    150 gram kaşar peyniri
    3 çorba kaşığı galeta unu
    3 adet yumurta
    Yarım çay bardağı mısır özü yağı
    Tuz, karabiber
    1 çay kaşığı toz şeker
    1 demet dereotu
Közlemiş olduğunuz patlıcan ve biberlerin kabuklarını temizledikten sonra ufak parçalar halinde kıyın. Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyerek 1 çay kaşığı tuzla ovun. Tel süzgeçte suyunu bırakması için bekletin. Pastırmanın çemenlerini ayıklayıp küçük parçalara bölün. Kabakların suyunu avucunuzda sıkarak derin bir kap içerisine alın. Patlıcanı, biberi, pastırmayı, rendelediğiniz kaşar peynirinin yarısını, galeta ununu, yumurtayı, mısırözü yağını, tuzu, karabiberi ve toz şekeri kaba ilave ederek karıştırın. Karışımı, cam ve yuvarlak bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız karışımın üzerine kalan kaşar peynirini de rendeledikten sonra birkaç dakika daha fırında bekletin. Kaşar eridiğinde tartı çıkararak soğumaya bırakın. Ilındığında dereotu ile süsleyerek servis yapın.