Sebzeli Tart

Sebzeli Tart
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 adet bostan patlıcan

2 adet kırmızı biber

Bir buçuk kg kabak

100 gram pastırma

150 gram kaşar peyniri

3 çorba kaşığı galeta unu

3 adet yumurta

Yarım çay bardağı mısır özü yağı

Tuz, karabiber

1 çay kaşığı toz şeker

1 demet dereotu

YAPILIŞI

Közlemiş olduğunuz patlıcan ve biberlerin kabuklarını temizledikten sonra ufak parçalar halinde kıyın. Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyerek 1 çay kaşığı tuzla ovun. Tel süzgeçte suyunu bırakması için bekletin. Pastırmanın çemenlerini ayıklayıp küçük parçalara bölün. Kabakların suyunu avucunuzda sıkarak derin bir kap içerisine alın. Patlıcanı, biberi, pastırmayı, rendelediğiniz kaşar peynirinin yarısını, galeta ununu, yumurtayı, mısırözü yağını, tuzu, karabiberi ve toz şekeri kaba ilave ederek karıştırın. Karışımı, cam ve yuvarlak bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız karışımın üzerine kalan kaşar peynirini de rendeledikten sonra birkaç dakika daha fırında bekletin. Kaşar eridiğinde tartı çıkararak soğumaya bırakın. Ilındığında dereotu ile süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN