Şeftalili Rustik Tart

Şeftalili Rustik Tart
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bir buçuk su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım paket margarin

4 çorba kaşığı limon suyu

5-6 adet şeftali

1 çay kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu

1 adet yumurtanın akı

YAPILIŞI

Unu ve yarım su bardağı pudra şekerini beraber eleyin. Un-pudra şekeri karışımını margarin ve limon suyuyla beraber mutfak robotunda karıştırın. Hamur toparlandığında robottan alıp, elinizle yuvarlayın. Hafif unlanmış yağlı kağıt üzerinde 30 cm. çapında açın. Bir tepsiye aktarın ve üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabının alt rafında 15 dakika dinlendirin. şeftalileri dilimledikten sonra kalan yarım su bardağı pudra şekeri ve limonun rendelenmiş kabuğu ile karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamurun üzerine yumurta akını sürün. Hamurun kenarında 5 cm'lik boşluk kalacak şekilde ortasına şeftalili karışımı yerleştirin. Kalan 5 cm'lik boşluğu alıp, hamurun orta kısmında açıklık kalacak şekilde şeftalilerin üzerine kapatın. Fırın 180 derecede ısıtın. Tartı fırına yerleştirip 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyerek, dondurma ile servis yapın.
BİZE ULAŞIN