MALZEMELER
4 çay bardağı un
100 gram margarin
Yarım çay bardağı su
Bir tutam tuz
Üzerine:
250 gram soğan
3 adet sosis
bir demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 paket krema
1 küçük yoğurt
tuz
karabiber
Un, küp kesilmiş margarin ve tuzu robotta karıştırın. Azar azar suyu ilave edin. Karıştırıp, 30 dakika dinlendirin. Soğanı uzun sosisi küçük doğrayın. Kaynar suda soğanı 5 dakika bekletin. Suyunu süzün. Hamuru kelepçeli bir kalıba yayıp, 210 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada ayrı bir yerde tereyağını eritin. Soğanları yağda kavurun. Sosisleri atıp çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu ilave edin. Tavayı ocaktan alın. Yumurtaları mikserle çırpın. Krema ve yoğurdu katın. Fırından aldığınız hamurun üzerine soğanlı malzemeyi, üzerine de kremalı malzemeyi dökün. 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.