Tavuklu Mantarlı Kiş

Tavuklu Mantarlı Kiş
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

16 çorba kaşığı un

125 gram soğutulmuş ve küp doğranmış tereyağı

2 adet yumurta sarısı

İçine:

2 çorba kaşığı tereyağı

250 gram tavuk göğsü

50 gram mantar

6 çorba kaşığı rendelenmiş cheddar peyniri

3 adet yumurta

1 çorba kaşığı un

1/4 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı krema

1 çorba kaşığı süt

1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri, pul biber

YAPILIŞI

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için, unu ve tereyağını, ekmek kırıntısı halini alacak şekilde 15 saniye kadar robottan geçirin. 2-3 çorba kaşığı su ve yumurta sarılarını ekleyip, elinizle tutulacak kadar sıkı bir hamur elde edene dek robotta karıştırmaya devam edin. Daha sonra hamuru unlanmış tezgahta top haline getirin. Hamuru streç film ile sararak 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru, hafifçe yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kaplayın. Kişin kabarmaması için, kağıdın da üzerine nohut atın. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Bunun için, tereyağını eritin. İncecik kıyılmış tavuk etlerini ve küçük doğranmış mantarları yağda soteleyin. Fırından aldığınız kişin üzerinden yağlı kağıdı çıkarın. Tavuklu malzemeyi yayın. Üzerine cheddar peyniri serpin. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın. Un, tuz, karabiber, krema ve süt ekleyip biraz daha çırpın. Bunu da kişin üzerine yayın. En üste rendelenmiş parmesan peyniri ve pul biber serpin. 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınınca, dilimleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN