Vişneli Turta

Vişneli Turta
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

125 gram (4 çorba kaşığı) margarin

125 gram (1 su bardağından biraz fazla) toz şeker

3 adet yumurta

125 gram (1 su bardağı) süzme yoğurt

150 gram (1 su bardağı tepeleme) un

1 paket vanilya

Üzeri için:

2 paket krem şanti

1 su bardağı süt

1 paket labne peyniri

300 gram vişne

Kayısı marmeladı

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki margarine, azar azar toz şeker ve teker teker yumurtaları çırparak ilave edin. Ardından yoğurdu, unu ve vanilyayı katın. Akışkan bir kıvam alan bu karışımı, kaşık yardımıyla yağlanmış turta kalıbına dökün. 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için krem şantiyi 1 su bardağı süt ile koyu kıvamda çırpın. İçine labne peynirini ekleyip, tekrar çırpın. Fırından çıkan turtayı biraz bekletin. Ilık turtanın üzerine krem şanti karışımını dökün. Üzerine vişne veya dilerseniz çilek koyun. Az sulandırılmış kayısı marmeladını fırçayla sürüp, servis yapın.

PÜF NOKTASI

Dilerseniz turtanın üzerini kavrulmuş badem ile süsleyebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN