Acılı Tavuk Kanatları

Acılı Tavuk Kanatları
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg tavuk kanadı
Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı baharat karışımı
1 çorba kaşığı acı biber salçası
500 gram dondurulmuş elma dilimi patates
Tuz

YAPILIŞI

Bir çay bardağı sıvıyağ, yoğurt, 2 çorba kaşığı baharat karışımı ve acı biber salçasını karıştırın. Hazırladığınız sosa tavuk kanatlarını koyup 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ızgarada arkalı önlü kızartın. Diğer
taraftan kalan yağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup patatesleri kızartın. Ocaktan almaya yakın 1 çorba kaşığı baharat karışımını üzerine ekleyip karıştırın. Kanatlar piştikten sonra elma dilimi patateslerle birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN