Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Diyet

MALZEMELER

    4 adet tavuk budu
    4 çorba kaşığı yoğurt
    3 tatlı kaşığı domates salçası
    2 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber, pulbiber

    Servis için:
    Patates ve havuç
Tavuk butlarını yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. Geniş bir kasede yoğurt, salça, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Tavuk butlarının her tarafını bu sosla bulayın ve sosun içinde 2 saat bekletin. Daha sonra butları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Haşlanmış patates ve havuçla birlikte sıcak olarak servis yapın.