Sofra

EBRU OMURCALI

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    4 adet tavuk bonfile
    iki buçuk çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
    2 adet soğan
    2 çorba kaşığı limon otu
    6 adet acı kırmızı biber
    5 diş sarmısak
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    3 kahve fincanı hindistancevizi sütü
    1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
    1’er adet kabak ve havuç
    100 gram soya filizi
KÜP doğranmış tavuk parçalarını zencefile bulayın. Ayrı bir yerde soğan, limon otu, kırmızı biber ve sarmısağı birlikte blenderden geçirin. Sıvıyağı derin bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine soğanlı karışımı ekleyin. Tavuğu ilave edip kızartın. Hindistancevizi sütü ve fesleğeni ekleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada, doğranmış kabak, havuç ve soya filizini soteleyip tavuklu karışıma ilave edin. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.