Baklalı Tavuk Dolması

Baklalı Tavuk Dolması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

300 gram bakla
4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI

1TAVUK göğüslerini hafifçe dövün. Daha sonra bir bıçakla tamamen ayırmadan (cep şeklinde) kesin. Baklayı yıkayıp temizledikten sonra ince kıyın. Kırmızı biberi küp doğrayın. 2Kıyılmış baklayı bir kaba alıp üzerine, kırmızı biber, peynir, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı tavukların içine doldurun. 3Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Zeytinyağını bir tavaya alıp, tavuk dolmalarını önlü arkalı kızartın. Üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN