Cipsli Tavuk

Cipsli Tavuk
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg kemiksiz tavuk göğsü
1 paket patates cipsi
200 ml krema
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı köri, tuz, karabiber

YAPILIŞI

PATATES cipsini ezin. Ezilmiş cipsin 3/4'ünü krema ile karıştırın. Karışıma ezilmiş sarmısak, yemeklik doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peynirinin 3/4'ünü, tuz, karabiber ve köri ile karıştırın. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp karışıma bulayın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına yayın. Üzerine kalan cipsi ve kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
SON DAKİKA