Çıtır Parmak Tavuk

Çıtır Parmak Tavuk
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 adet tavuk pirzola(kemik ve derisi alınmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı nişasta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI

TAVUK pirzolaları parmak genişliğinde ve uzunluğunda dilimleyin. Ayrı bir yerde zeytinyağı, sıvıyağ, nişasta, kimyon, toz kırmızıbiber ve tuzu iyice çırpın. Tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. 1 saat dinlendirip kızgın sıvıyağda kızartın. Ilık olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN