Sofra

8 Porsiyon
40 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 kg hindi göğsü (tek parça)
    1 demet taze kekik
    1 dal biberiye
    1 adet soğan
    50 gram tereyağı
    3 diş dövülmüş sarmısak
    3 adet defne yaprağı
    1 çay kaşığı tane karabiber
    Tuz

    Sebze püresi için: 500 gram kereviz
    500 gram yerelması
    Yeterince su
    70 gram tereyağı
    Tuz, karabiber

    Greyvi sos için:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Bir buçuk çorba kaşığı un
    2 su bardağı tavuk suyu
    Tuz, karabiber
KEKİK ve biberiyeyi kıyıp bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, tereyağı, sarmısak, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Hazırladığınız karışımla hindi etini iyice ovarak marine edin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu alıp, hindinin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sebze püresi için kerevizleri soyun ve irice doğrayın. Yerelmalarını yıkayıp ikiye bölün ve kerevizle beraber 25 dakika haşlayın. Daha sonra sebzeler halen sıcakken mutfak robotuna alın. Üzerine tereyağını ilave edip çekin ve püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Greyvi sos için tereyağını küçük bir tencerede kızdırıp üzerine un ekleyin. Sürekli karıştırarak altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber katın. Sos yoğunlaşınca ateşten alın. Pişen hindiyi servis tabağına alıp dilimleyin. Üzerine greyvi sosu gezdirin. Sebze püresi ile birlikte servis yapın.