Havuçlu Tavuk Pane

Havuçlu Tavuk Pane
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı galeta unu
Yarım çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
200 gram kuşbaşı tavuk göğsü
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı yoğurt
Kızartmak için:
Sıvıyağ

YAPILIŞI

Galeta unu, köri, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Tavukları galetalı karışıma bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Havuçları rendeleyip, sıvıyağda kavurun. Sarmısakları ezip, yoğurtla karıştırın. Kavurduğunuz havuçları küçük, derin bir kaba koyup üzerini düzeltin. Ardından servis tabağına havuçlu kabı ters çevirerek, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin. Tabağın etrafında kalan boşluklara, kızarttığınız tavuk paneleri yerleştirip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kendiniz hazırlamak yerine tabakta satılan hazır tavuk pane de kullanabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN