Hindi Fümeli Tavuk Butları

Hindi Fümeli Tavuk Butları
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 adet tavuk budu

12 dilim hindi füme

2 çorba kaşığı tereyağı

5-6 dal maydanoz

2 diş dövülmüş sarımsak

Tuz, karabiber

Sebze garnitürü için:

250 gram brokoli

3 adet patates

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI

Tereyağını oda sıcaklığında bekletip iyice yumuşamasını sağlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsak ekleyin. Karışımı tavuk butlarının üzerine ve deri altlarına sürün. Her tavuk buduna iki hindi füme dilimi sarın ve mutfak ipiyle bağlayın. Tavukları fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Diğer taraftan patatesleri dilimleyin. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Daha sonra sebzeleri bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve baharat serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip tavukla birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN