Kadayıflı Tavuk Sarma

Kadayıflı Tavuk Sarma
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

250 gram kadayıf
300 gram ince dövülmüş tavuk göğsü
2 dal fesleğen
100 gram ıspanak yaprağı
2 adet yumurta, tuz, karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI

KADAYIFI elinizle didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edin. Daha sonra tavuk etlerini rulo şeklinde sarın. Kadayıftan bir miktar alın ve avucunuzun içinde düzleştirip, içine rulo yapılmış tavuk etini koyun. Bu kez kadayıfı ortasında tavuk rulosuyla birlikte sarın. Diğer tavuk rulolarını da aynı şekilde hazırlayın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kızarmış kadayıflı tavuk sarmaları fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN