Kerevizli Hindi Kapaması

Kerevizli Hindi Kapaması
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

600 gram hindi but fileto
150 gram kereviz yaprağı
2 adet orta boy kereviz
100 gram taze soğan
100 gram arpacık soğan
100 gram mantar
1 adet havuç
1 adet kabak
2 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağından biraz daha
az mısırözü yağı
1 çorba kaşığı un
1 litre su

YAPILIŞI

HİNDİ butlarını kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ile doldurun ve bir defa kaynatıp süzün. Başka bir tencerede tereyağı ve mısırözü yağını birlikte eritin. Daha sonra unu ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu ekleyin. Patates, kereviz, havuç ve kabağı temizleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın. Arpacak soğanları soyup ikiye ayırın. Taze soğanı ve mantarları ince ince dilimleyin. Hindi etlerini ve kereviz yaprakları ha- riç doğranmış tüm sebzeleri ekleyin. Tuzu ilave edip karıştırın. Bir defa kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Son olarak kereviz yapraklarını ilave edin. 5 dakika kadar beraber kaynatıp servis yapın.
BİZE ULAŞIN