Kestaneli Hindi

Kestaneli Hindi
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Diyet
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 dilim hindi füme
Yarım kg kestane
1’er adet havuç ve elma
Yarım limonun suyu
Yarım demet dereotu
İki buçuk çorba kaşığı krema
1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er tutam tuz, karabiber ve tarçın

YAPILIŞI

KESTANELERE bıçakla çizikler atıp bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Kabuklarını soyun ve iyice ezin. Havucu jülyen doğradıktan sonra 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Diğer taraftan elmayı soyup rendeleyin. Üzerine limon suyu ekleyip karıştırın. Bir kasede kestane, havuç, elma, tuz,
karabiber, tarçın ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Kestaneli karışıma kremayı yavaşça ilave edin. Tavuk göğsünü 4 ince dilim olacak şekilde kesin. Hindi fümenin üzerine 1 adet tavuk dilimi yerleştirin. Hazırladığınız kestaneli harçtan biraz koyup, sarma yapar gibi sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız tavuk sarmaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
SON DAKİKA