Kiev Usulü Tavuk

Kiev Usulü Tavuk
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

TAVUK göğüslerini döverek inceltin. Tuz ve karabiber ile ovun. Üzerine hardal sürün. 2 çorba kaşığı tereyağını eşit olarak her bir tavuk göğsünün içerisine pay edin. Ekmek içini ufalayarak tavuk göğüslerinin içerisine serpin. Tavuk göğüslerini teker teker rulo yapın ve açılmaması için kürdanla tutturun. Yumurtayı hafifçe çırpın. Rulo yapılmış tavuk gö- ğüslerini önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Ardından kızgın sıvıyağda iyice kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN