Kırmızı lahanalı Tavuk Baget

Kırmızı lahanalı Tavuk Baget
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet orta boy kırmızılahana

6 adet tavuk baget

3 çorba kaşığı tereyağı

2 adet küçük boy soğan

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı sıcak su

1 adet ekşi elma

Tuz, karabiber



Tavukları bulamak için:

2 su bardağı ayran

1 su bardağı un

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber



Kızartmak için:

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Tavuk bagetleri akşamdan tuzlu suya koyup, buzdolabında bekletin. Kımızı lahanayı dörde bölün ve ortasındaki beyaz kısmı çıkarın. İncecik kıyın ve kenara alın. Tereyağının yarısını kızdırıp ince kıydığınız soğanları kavurun. Üzerine kırmızı lahanayı ilave edip 5 dakika kavurun. Sirke, toz şeker, tuz, karabiber ve su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Soyup küp şeklinde doğradığınız elmayı tencere ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Kalan yağı ilave edin ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Tavuk bagetleri pişirmeden önce suyunu süzün. Unu bir kaba alıp tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle karıştırın. Tavukları önce unlu karışıma, sonra ayrana ve yeniden una bulayın. Bol sıvı yağda kızartıp, kırmızılahana ile servis yapın.

PÜF NOKTASI

Tavuğu 1 gece tuzlu soğuk suda bekletirseniz kızarttığınızda çıtır çıtır olur.
BİZE ULAŞIN