Limon Soslu Piliç Göğsü

Limon Soslu Piliç Göğsü
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet limon
1 kutu krema
Tuz, karabiber
1 adet piliç göğsü
1’er adet patates ve havuç
3 adet sivri biber
Sıvıyağ
3 dilim tost ekmeği
4-5 adet kornişon turşu

YAPILIŞI

Limonların kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuğunu ve kremayı tavaya aktarın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. Piliç göğsünü biftek şeklinde kesip inceltin. Izgarada önlü arkalı kızartın. Patatesleri, havuçları ve biberleri küp doğrayın. Önce patatesleri, sivri biberleri, son olarak da
havuçları kızartın. Bütün sebzeleri bir kapta birleştirin. Tost ekmeklerini küp doğrayın ve ızgarada renk değiştirene kadar pişirin. Üzerine doğranmış kornişon turşuyu da ekleyip, sebzelerle harmanlayın. Izgara piliçleri limon sos ve sebze karışımı ile soğutmadan servis yapın.
BİZE ULAŞIN