Osmanlı Usulü Ispanak Yatağında Topkapı Piliç

Osmanlı Usulü Ispanak Yatağında Topkapı Piliç
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yılbaşı, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 adet piliç göğsü (kemikli ve derili)
200 gram antepfıstığı
8-10 çorba kaşığı pilav
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 adet küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar tuz
Ispanak yatağı için:
500 gram kıyılmış ıspanak
1 adet yemeklik doğranmış soğan
3 diş kıyılmış sarmısak
50 gram tereyağı
Yarım su bardağı krema
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Şampanya sos için:
1 adet piyazlık doğranmış soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
3.5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şampanya
Bir buçuk su bardağı krema
1 dal biberiye
Bir tutam rendelenmiş muskat

YAPILIŞI

1 TAVUK göğüslerini parçalamadan fileto şeklinde açın. Ayrı bir yerde pilav, dereotu, küp doğranmış domates, karabiber ve tuzu harmanlayın. Tavukların ortalarına 2'şer çorba kaşığı harçtan yerleştirin. Tavukların derili kısımları üst üste gelecek şekilde kapatın. Tüm tavukları aynı şekilde hazırlayın. Kızarması için üzerlerine limon suyu sürün. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. 2 Ispanak yatağı için soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Ispanak ekleyip sotelemeye devam edin. Krema, karabiber ve tuz ekleyip, 1 dakika daha soteleyin. 3 Şampanya sos için soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Şampanya ekleyip, alkolünü uçurmak için karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde kremayı kaynatıp bir miktar çektirin ve soğanlı karışıma ekleyin. Biberiye ve muskat ilave edip,
kısık ateşte 10 dakika pişirin. Süzüp kenara alın. 4 Hazırlamış olduğunuz ıspanağı servis tabağına yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş tavuk göğüslerini yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, dilediğiniz şekilde
süsleyerek servis yapın.
SON DAKİKA