Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
İspanyol Mutfağı

MALZEMELER

    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 adet küçük boy soğan
    2 diş sarmısak
    6 dal maydanoz
    1 tutam safran
    Bir buçuk litre tavuk suyu
    3 adet derisiz tavuk göğsü
    2 adet yeşil biber
    1 adet kırmızı biber
    250 ml domates püresi
    1 çorba kaşığı tozşeker
    1 su bardağı pirinç,
    tuz,
    karabiber
    6 adet karides
    300 gram tarak
    200 gram baharatlı sosis
    250 ml beyaz şarap

BİR tencerede zeytinyağı, soğan, sarmısak ve maydanozu karıştırın. Soğanlar pembeleştikten sonra safran, kuşbaşı doğranmış tavuk, sosis ve biberleri ekleyip kavurun. Sonra domates püresi ve şekeri ekleyip karıştırın. Üzerine pirinç ve tavuk suyunu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Şarabı ekleyip karıştırın. Karides ve deniz taraklarını ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Eğer pirinçler pişmemişse biraz daha tavuk suyu ekleyip pirinçlerin pişmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.