Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6-7 dilim pastırma
    1 adet bütün tavuk
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 diş sarmısak
    2 adet defne yaprağı
    1-2 dal biberiye
    tuz
    Domates sos için:
    2-3 adet domates
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet sivri biber
    1 diş ince kıyılmış sarmısak
    Tuz
    pulbiber
Tavuğu ocakta ütüledikten sonra yıkayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağı parçaları koyun. Sarmısakları bütün olarak içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında arada bir kontrol ederek kızarana kadar pişirin. Üzerine pastırmaları sıralayın ve 10 dakika daha pişirin. Fırından alın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ve biberiye ile süsleyin. Domates sos için kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ve sarmısağı sıvıyağda soteleyin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Tavukla birlikte sıcak servis yapın.