Patatesli Tavuk Baget

Patatesli Tavuk Baget
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

15 adet yeşil zeytin
8 adet minik taze patates
4 adet tavuk baget
Yarım demet maydanoz
4 dal taze soğan,
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon,
karabiber ve pulbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı su

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE kıyılmış maydanoz, taze soğan ve sarmısağı derin bir kaba alın. İçine tarçın, kimyon, karabiber, pulbiber, zeytinyağı ve tuz katıp, karıştırın. Karışımın yarısını ayrı bir kaba alın ve kalan karışıma limon suyunu ekleyin. Bu karışıma bagetleri batırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte önlü arkalı kızartın ve tencereye dizin. Ayırdığınız diğer baharatlı karışıma patatesleri bulayın ve bagetin üzerine dizin. Zeytinleri ilave edin ve suyunu katın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
BİZE ULAŞIN