Pilavlı tavuk tajine

Pilavlı tavuk tajine
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti, Kutlama
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı basmati pirinç



6 adet derili tavuk budu



İkişer çay kaşığı toz zencefil, toz zerdeçal ve toz kırmızıbiber



1 çay kaşığı tarçın



Yarım çay bardağı zeytinyağı



2 adet orta boy kırmızı soğan



2 adet kereviz sapı



3 diş sarımsak



2 adet küçük boy havuç



1 adet kırmızı kapya biber



2 su bardağı sebze veya tavuk suyu



Yarım çay kaşığı karabiber



1 tatlı kaşığı tuz


YAPILIŞI

Pirinci yıkayıp, derin bir kaba alın ve ıslatın. Tavukları yıkayıp kuruladıktan sonra yarım tatlı kaşığı tuz ve karabiberle ovalayın. Zencefil, zerdeçal, toz kırmızıbiber ve tarçını bir kasede karıştırın. Her bir tavuk parçasını 2 çay kaşığını geçmeyecek ölçüde bu baharat karışımıyla kaplayın.

Tajine kabını veya tajine kabınız yoksa döküm tencerenizi iyice ısıtın. Zeytinyağını tencereye alıp, tavukları sıkışmayacak şekilde dizin ve her bir tarafını 5 dakika pişirin. Tavukları kağıt havlu üzerine çıkarıp, tenceredeki fazla yağı alın. Doğranmış soğan, doğranmış kereviz sapı ve kıyılmış sarımsağı tencereye alıp kavurun. Kalan baharat karışımını, doğranmış havucu, kıyılmış kapya biberi ilave edip, sebzeler yumuşayana dek en az 10 dakika pişirin. Pirincin fazla suyunu süzüp tencereye ekleyin ve 5 dakika kavurun. Sebze veya tavuk suyunu ekleyin. Kalan tuzu ilave edip karıştırın ve pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, tavukları hafifçe bastırarak pirincin üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp, suyunu kontrol edin. Pirinç hala sertse ve suyu çok azalmışsa yarım çay bardağı sıcak su ilave edip 10 dakika daha fırında pişirin. Fırından alıp 15 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip sıcak olarak servis yapın.

SON DAKİKA