Pilavlı Kaz Budu

Pilavlı Kaz Budu
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
  • KARS
Sofra Tarifi

MALZEMELER

İki buçuk kg Kars veya Ardahan kazı

Yeteri kadar su

3 su bardağı pilavlık bulgur

Üzerine:

1 çay bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı salça

1 çay bardağı yoğurt

1'er tatlı kaşığı pul biber ve karabiber

YAPILIŞI

Kazı bol sıcak suda iyice yıkayın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip, 2-2.5 saat haşlayın ve süzün. Kazı fırın tepsisine alın. Üzeri için bir kasede sıvı yağ, salça, yoğurt, pul biber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı kazın her tarafına bir fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bulguru bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar kazı haşladığınız sudan ekleyin (eksik gelirse sıcak suyla tamamlayın). Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin. Kazı parçalara ayırın. But kısmını bulgur pilavı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN