PİLİÇ EMELSE

PİLİÇ EMELSE
  • 6 Kişilik
Üye Tarifi

MALZEMELER

6 Ad.Tavuk Şinitzel,
1 su bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 kg ıspanak,
2 ad.soğan,
2 çrb kaşığı dolmalık fıstık,
100 gr kaşar peyniri,
Tuz,karabiber,
BEŞAMAL SOS için malzemeler:
Yarım çay brd sıvı yağ yada 100 gr margarin,
3 çorba kşğ dolusu un,
Yarım litre süt,
Tuz,karabiber,

YAPILIŞI

Şinitzellerin üstüne 1 su brd süt, yarım çay brd sıvıyağ ,tuz ve k.biber eklenip en az 3 saat bekletilir.Ispanaklar doğranır.Dolmalık fıstıklar az yağda sotelenir.Ayrı bir yerde bekletilir.Soğanlar yemeklik doğranır,ıspanaklarla birlikte sotelenir.Tuz ve k.biber eklenir,dolmalık fıstıklar ıspanağa katılır. Şinitzeller kendi sosuyla tavada hafif kızartılır.Tavuklar fırın tepsisine alınır.Hepsinin üstüne ıspanaktan konulur.Beşamal sos için yağın içine un katılıp,kavrulur.Süt eklenir. Muhallebi kıvamında pişirilir. tuz ve k.biber eklenir.Beşamal sos ıspanaklı şinitzellerin üstüne dökülür.Isıtılmış 180 C fırında pişirilir.Çıkmasına yakın kaşar rendesi eklenip,peynirler eriyince fırından çıkarılır.

PÜF NOKTASI

Afiyet olsun.
BİZE ULAŞIN