TAVUK BUTLARINI suda haşlayın. Suyu daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Sos için dilimlenmiş
havuç, piyazlık doğranmış soğan, kereviz sapı ve kıyılmış sarmısağı 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.
2 çorba kaşığı un ilave edip kavurun. Et suyu ekleyip, blenderden geçirin ve ocaktan alın. Ayrı bir yerde mantarı 1 çorba kaşığı tereyağında suyunu salıp yeniden çekene dek kavurup sosa ekleyin. Krema ilave edip karıştırın. Haşlanmış tavuk butlarının üzerine elinizle kalan 1 çorba kaşığı un, tuz ve karabiber sürün. Tavuk butlarını 2 çorba kaşığı tereyağında, her iki yüzleri de altın rengi alana dek kızartın. Üzerine sos gezdirip, haşlanmış brüksellahanası ile servis yapın.