Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet tavuk budu
    1 su bardağı su
    5 çorba kaşığı tereyağı
    4 adet havuç
    2 adet soğan
    5 adet kerevizin sapı
    2 diş sarmısak
    3 çorba kaşığı un
    2 su bardağı kıyılmış mantar
    4 çorba kaşığı krema
    Karabiber
    tuz
    Servis için:
    Haşlanmış brüksellahanası
TAVUK BUTLARINI suda haşlayın. Suyu daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Sos için dilimlenmiş
havuç, piyazlık doğranmış soğan, kereviz sapı ve kıyılmış sarmısağı 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.
2 çorba kaşığı un ilave edip kavurun. Et suyu ekleyip, blenderden geçirin ve ocaktan alın. Ayrı bir yerde mantarı 1 çorba kaşığı tereyağında suyunu salıp yeniden çekene dek kavurup sosa ekleyin. Krema ilave edip karıştırın. Haşlanmış tavuk butlarının üzerine elinizle kalan 1 çorba kaşığı un, tuz ve karabiber sürün. Tavuk butlarını 2 çorba kaşığı tereyağında, her iki yüzleri de altın rengi alana dek kızartın. Üzerine sos gezdirip, haşlanmış brüksellahanası ile servis yapın.